Goblen Iepuraș – Diagrame gratuite

Dragi iubitori ai lumii goblenurilor, Set Goblen România continuă seria goblenurilor gratuite*. Următorul din această serie este goblenul Iepuraș, acesta prezintă 8 culori si dimensiunea de 8 x 17 cm.

Datorită numarului mic de culori si dimensiunii reduse, acest goblen este ideal pentru începători.

iepuras

 

1 2 3 4 5 6 necesar ata simboluri

 

 

 

 

 

Instructiuni coasere goblen

 

Ațele folosite se găsesc în paleta Coats-Puppets.

Pânza de goblen folosită trebuie să fie caroiată 10 x 10 ochiuri, aceasta se întinde pe gherghef (rama de lemn) în pioneze. Pânza trebuie să fie foarte bine întinsă pe toată durata de coasere. Pentru a avea ambele mâini disponibile recomandăm folosirea de gherghefe mari care pot fi sprijinite pe obiecte mari,  astfel se poate lucra cu mâna dreaptă pe dosul lucrului și se execută împunsăturile de pe dos pe față, în timp ce mâna stângă care este pe fața lucrului execută împunsăturile de pe față pe dos, astfel un goblen se coase mai repede, iar punctele sunt mult mai bine aliniate și mai uniforme, aspectul broderiei fiind mult mai frumos. Pentru obținerea unui goblen de calitate, coaserea se realizează  numai în punct mic, clasic  (punct franțuzesc), cu două fire din cele șase ale firului de mouline. Fiecare simbol din diagrama goblenului reprezintă un punct clasic sau o împunsătură pe firul de pânză, oblic îndreaptat spre dreapta sus. Diagramele format A4 sunt ușor de urmărit și vizualizat. Atenție la simboluri ( în cazul goblenurilor cu un număr mare de culori ), pentru a nu fi confundate între ele.

Folosiți un ac special pentru cusut goblen, nr. 24, cu urechi mari și fără vârf.

 

Citeste si:

------------

 

Folosiți un ac cu bilă ce se înțeapă în diagramă alături de simbolul pe care îl coasem în momentul respectiv, pentru o vizualizare și regăsire mai ușoară a punctelor pe care le lucrăm.

Folosiți corect ața și nu o risipiți, folosiți fiecare rest de ață și nu faceți pași pe spatele goblenului pentru a vă ajunge ață, nu se fac noduri, încercați să încheiați pe fața goblenului astfel: restul de ață rămas în ac se scoate pe fața lucrului în sensul opus formării punctului,  capetele unui singur fir de ață se bagă în ac (noua ață) și prin bucla formată se apucă căpătâiul de ață care se ține cu o mână,  iar cu cealaltă mână se înțeapă pânza în același ochi prin care este ieșit și căpătâiul de ață, astfel ața se prinde de panză fără nod și se formează primul punct, următorul punct se lucrează peste căpătâi și se taie cu forfecuța la baza pânzei, iar următorul punct va acoperi scama ramasa – folosiți o tehnică de coasere prin mișcări scurte și precise – nu trebuie să se cunoască  unde se termină sau se începe ața, astfel dosul goblenului va arăta ca fața goblenului.  Nu coaseți strict pe delimitarea diagramei,  pentru a nu se forma așa zisul ”efect de drum” care dă un aspect neplăcut broderiei. Protejați goblenul prin acoperirea porțiunilor lucrate pe toată durata lucrului.

Un goblen de calitate executat corect  NU se spală și NU se calcă

Pentru ajutor suplimentar vă invităm să vă alăturați comunității noastre pe facebook.com/set-goblen.ro, pe site-ul nostru www.set-goblen.ro si pe blog www.set-goblen.ro/blog

Spor la lucru!

 

*diagrame gratuite

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 6