Set Goblen – La Dolorosa

set-goblen.ro (PNG)vectoriala_001Dragi membri ai comunității Set Goblen Româniaîn acest articol vă prezentăm un nou set goblen ce face parte din catalogul nostru începând cu anul 2015. Numele acestuia este La Dolorosa și este creat după o pictură realizată de pictorul spaniol Bartlome Esteban Murillopictor ce a trăit în secolul al XVII-lea între 1617 și 1682.

 

 

la-dolorosa-de-bartlome-esteban-murillo

 

Murillo este una dintre cele mai importante figuri ale picturii baroce spaniole. Ultimul din cei 14 copii ai unei familii, acesta s-a format ca pictor în atelierul lui Juan Castillo, unde a cunoscut pictura flamandă. Fiind unul dintre cei mai cunoscuți pictori spanioli ai vremii, Murillo a primit sarcini importante în Spania, acesta pictând porțiuni din altarul mănăstirii Sfântului Augustin, tablourile pentru biserica Santa Maria la Blanca și porțiuni ale Bisericii Capucinilor din Sevilia. Acesta a murit în 1682 după o suferință de un an cauzată de căzătura de pe una din schelele Mănăstirii Capucinilor din Cadiz, căzătură survenită în timp ce lucra la Nuntirea mistică a Sfintei Ecaterina din Alexandria, operă rămasă neterminată din cauza accidentului său.

 

Citeste si:
------------

 

Murillo a avut mulți studenți care i-au urmat stilul. Imitarea tablourilor sale i-au asigurat faima atât în Spania cât și în Europa, până în secolul al XIX-lea fiind cel mai cunoscut artist spaniol. Printre artiștii influențați de Murillo sunt Gainsborough și Greuze.

În momentul în care este finalizat, goblenul La Dolorosa va avea 25 centimetri lățime și 32,2 centimetri înălțime, iar la realizarea acestuia se folosesc 40 de culori de paleta de ațe Coats-Puppets.

Codul setului goblen este 255 și poate fi găsit în categoria Religioase a website-ului nostru sau accesând următoarea legătură: Set goblen – La Dolorosa de Bartlome Esteban Murillo

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați folosind adresa de email sau numerele de telefon afișate pe Set Goblen România.

 

Citește și:
------------

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − sase =