Set Goblen – Maslenitsa

set-goblen.ro (PNG)vectoriala_001Dragi membrii ai comunității Set Goblen Româniaîn acest articol vă prezentăm un nou kit goblen realizat de noi, numele acestuia este Maslenitsa și este creat după o pictura realizată de Peter Nikolaevick.

Numele resesc al lui Peter Nikolevick este Pyotr Nikolayevich Gruzinsky, acesta este un prinț georgian cu înclinații spre pictură ce a trăit în secolul al XIX-lea, între 1837 și 1892.

 

maslenitsa-artist-gruzina-peter-nikolaevick

 

Laitmotivul acestui goblen este serbarea Maslenitsei, sărbătoarea antică rusească care celebrează sfârșitul iminent al iernii. Maslenitsa mai este numită și sărbătoarea iertării, rudele și prietenii adunându-se laolaltă. În mod tradițional mâncarea rămasă după ospăț, este aruncată în foc, iar cenușa rezultată se îngroapă sub zăpadă, simbolizând fertilizarea recoltelor. 

 

Citeste si:
------------

 

În perioada sovietică, Maslenitsa, asemeni tuturor sărbătorilor religioase, nu a fost celebrată într-un mod oficial, însă la nivelul populație a continuat obiceiul de împărțire a mâncării între familii. Odată cu debutul perestroikăi, s-a reluat celebrarea oficială a Maslenitsei, deși mulți spun că aceasta nu mai are impactul emoțional și social din trecut.

Conform dovezilor arheologice, Maslenitsa este cea mai veche sărbătoare rusească, aceasta datând din secolul II d.Hr.

 

Citeste si:
------------

 

Acest kit goblen poate fi găsit pe website-ul nostru în secțiunea Peisaje. 

Dimensiunea goblenului este 48 x 30 centimetri, iar numărul de culori folosite este 76, acest număr mai mare de culori transformă goblenul într-o adevărată pictură cu acul.

Puteți găsi acest set pe website-ul nostru căutând codul 941 sau accesând următoarea legătură: Maslenitsa de Gruzina Peter Nikolaevick

Dacă aveți nelămuriri sau doriți detalii suplimentare în legătură cu seturile realizate de noi, vă rugăm să ne contactați folosind adresa de email sau apelând numerele de telefon afișate pe website-ul nostru.

 

Citește și:
------------

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = unu